Kaupunkipyöräile Matinkylässä ja Olarissa

Kaupunkipyörä ja pyöräilijä

Mikä on kaupunkipyörä?

Se on yhteiskäyttöpyörä, jonka jokainen espoolainen voi lunastaa käyttöönsä. Pyörien käyttöoikeuden voi ostaa vuorokaudeksi, viikoksi tai koko kaudeksi lokakuun loppuun asti.

Missä kaupunkipyöriä voi käyttää Espoossa?

Espoossa on Matinkylän-Olarin alueella 10 kaupunkipyöräasemaa, joissa on yhteensä 100 pyörää.

Missä paikoissa Espoon kaupunkipyöräasemat sijaitsevat?

Paikat ovat Ruomelantie, Friisinkalliontie, Kuunkatu, Olarinkatu, Piispansilta, Suomenlahdentie, Kalastajantie, Sepetlahdentie, Matinkartanontie ja Nokkala.

Miten kaupunkipyörän käyttäjäksi pääsee?

Käyttäjäksi voi rekisteröityä tietokoneella tai mobiililaitteella (hsl.fi/kaupunkipyorat). Sieltä saa myös yksityiskohtaista lisätietoa kaupunkipyörien käyttöoikeuden maksutavoista sekä pyörien käyttöönotosta ja palauttamisesta kaupunkipyöräasemille.

Paljonko käyttöoikeus maksaa?

Käyttöoikeusmaksu on vuorokaudelta 5 euroa, viikolta 10 euroa ja koko kaudelta 25 euroa. Rekisteröitymisen ja käyttöoikeusmaksun suorittamisen jälkeen voi kaupunkipyörän ottaa käyttöönsä miltä tahansa asemalta ja palauttaa mille tahansa asemalle.

Kuinka kauan yhtä kaupunkipyörää saa käyttää yhtäjaksoisesti?

Käyttöoikeusmaksulla voi kaupunkipyörää käyttää kerrallaan enintään puoli tuntia, minkä aikana se pitää palauttaa jollekin kaupunkipyöräasemalle.

Entä jos sitä haluaa käyttää kerrallaan pidempään?

Jos sitä haluaa käyttää pidempään, maksaa jokainen uusi, alkava puolituntinen euron. Enimmäiskäyttöaika yhdellä käyttökerralla on viisi tuntia, jolloin lisämaksua tulee yhdeksän euroa. Jos viiden tunnin enimmäiskäyttöaika ylittyy, joutuu maksamaan 80 euron lisämaksun.

Mihin voi ottaa yhteyttä mahdollisissa ongelma­tilanteissa?

Ongelmatilanteissa auttaa kaupunkipyörien asiakas­palvelu. Kaupunkipyöräkauden aikana 2.5.–31.10. käyttö­tukea saa alla olevasta puhelinnumerosta ja sähköpostiosoitteesta: p. 09 425 788 10, contact@citybikefinland.fi

Citybiken asiakaspalvelun aukioloajat ovat ma–pe 7–19, la–su 9–17.