Virtuaalijumppaa Leppävaarassa

Tulostaulu Leppävaaran stadionilla

Ajatus uudenlaisesta kesäjumpasta syntyi työmatkalla. Kulkiessaan aamuisin ohi Leppävaaran urheilupuiston stadionin liikunnanohjaaja Mia Bäck ihaili upeaa nurmikenttää ja valtavaa tulostaulua.

»Mietin aina, että tuossa on isot mahdollisuudet. Näyttö on Suomen suurin, ja nurmelle mahtuu jumppaamaan satoja ihmisiä. Ideasta innostuttiin, ja tänä kesänä järjestämme Leppävaaran stadionilla virtuaalitunnin muodossa helppoa, tanssillista nurmijumppaa.»

Mia on itse paikalla vain ensimmäisellä kerralla. Sen jälkeen hän ohjaa tunnin virtuaalisesti tulostaululla näytettävällä tallenteella.

»Luvassa on tanssillista nurmijumppaa musiikin tahdissa. Hikistä ja tehokasta, mutta helppoa. Tämä sopii kaikille, nuorista työikäisiin ja senioreihin.»

Musiikkivalinnoissa on pyritty monipuolisuuteen. Luvassa on niin uutta kuin vanhempaakin musiikkia sekä myös etnisiä rytmejä.

»Valitaan sopivia helppoja tanssiliikkeitä – ei mitään koreografiaa – vaan liikkeitä musiikin tahtiin ja tavallisia jumppaliikkeitä. Tämä sopii kaikille, vaikka ei olisikaan parkettien partaveitsi.»

Mia on muokannut sisällön uudenlaisen toteutustavan mukaiseksi.

»Jumpan täytyy olla sellaista, että kaikki pysyvät helposti mukana, vaikka liikunnanohjaaja ei olekaan fyysisesti paikalla.»

Espoossa on aiemmin kokeiltu virtuaalista tuolijumppaa, mutta nyt virtuaalinen liikunnanohjaus saa ensimmäistä kertaa stadionluokan puitteet.

»Olemme testanneet teknisen puolen, ja kaikki näkyi ja kuului oikein hyvin», Mia kertoo.

Mia Bäck uskoo ihmisten innostuvan ideasta.

»Tämä on uudenlainen kokeilu. Olen itsekin sellainen, että tykkään kokeilla uusia asioita.»

Liikuntapaikka

Leppävaaran stadion, Veräjäpellonkatu 17, 02650 Espoo. Virtuaalijumppa keskiviikkoisin 24.5.–16.8. klo 12–12.45.