68+ Sporttikortilla maksuttomia liikuntapalveluita espoolaisille senioreille

Oletko espoolainen ja syntynyt vuonna 1949 tai aiemmin? Onnittelut, olet oikeutettu ainutlaatuiseen 68+ Sporttikorttiin! Kortilla Espoo tarjoaa kaikille 68+ -ikäisille espoolaisille senioreille maksuttomia liikuntapalveluita. Kortin käytölle ei ole yläikärajaa. Toiminnassa korostuvat liikkumiskyvyn ja lihasvoiman säilyttäminen erityisesti kuntosaliharjoittelulla, itsenäisen liikkumisen tukeminen, uusien soveltuvien liikuntalajien kokeilu sekä iloinen yhteisöllisyys.

Mitä sillä saa?

68+ Sporttikortti oikeuttaa maksutta Espoon uimahallien ja Espoon liikuntapalveluiden kuntosalien käyttöön harjoitteluvuoroilla sekä kuntosalien ohjattuihin laiteopastuksiin. Kortilla pääsee osallistumaan ilmaiseksi myös alueellisten 68+ sporttiklubien toimintaan sekä liikuntatoimen ohjattuihin seniori- ja erityisryhmiin, joiden kurssipaikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. Myös Espoon saaristoveneliikenteen käyttö on maksutonta kortin haltijalle.

68+ Sporttikorttiin on mahdollista saada avustajatunnus, jolloin aikuinen avustaja pääsee maksutta Espoon kaupungin uimahalliin tai kuntosalille. Avustajaan ovat oikeutettuja näkövammaiset, epileptikot, muistisairaat sekä harkinnan mukaan muut, joiden vamma tai sairaus sitä edellyttää. Avustajatunnus myönnetään näkövammaiskortilla, KELA-kortin tunnuksella 111 tai lääkärintodistuksella suoraan uimahallin kassalta. Vuoden 2016 alusta lähtien on 68+ Sporttikortilla saanut ottaa mukaansa uimaan maksutta myös uintiystävän, kun käyttää Espoon kaupungin uimahalleja. Uintiystävä voi olla kuka tahansa täysi-ikäinen henkilö.

Mistä sen saa?

Uuden 68+ Sporttikortin saa uimahallien kassoilta (huom. ei Olarista) tai Espoon kaupungin yhteispalvelupisteistä. Kortti on voimassa kaksi vuotta kerrallaan. Korttia lunastaessasi ota henkilötodistus mukaan, sillä kortti on henkilökohtainen.

Älykortti aktivoidaan uimahallin kassalla, minkä jälkeen sillä pääsee kulkemaan suoraan uimahallin porteista tarvitsematta käydä kassan kautta. Lisätietiedot: Liikuntaneuvonta p. 09 8166 0800 ma–pe klo 12–13.