Geokätköily koukuttaa

geokätköily espoossa
Kätkön paikka vai tuiki tavallinen kivenkolo?

Geokätköjä on joka puolella maailmaa, todennäköisesti sinunkin lähimetsässäsi. Kätköjen bongaaminen on hauskaa, kaikenikäisille sopivaa ulkoliikuntaa. Ja voi sen ottaa hyvin tosissaankin ja yrittää vaikka ensi alkuun löytää kaikki Espoon kätköt! Suomessa kätköjä on kaikkiaan yli 20 000, maailmassa lähes 2,6 miljoonaa.

Näin aloitat geokätköilyn:

1. Tutustu lajiin kätköilyoppaasta: http://www.geokatkot.fi.

2. Luo käyttäjätunnus www.geocaching.com-palvelussa. Maksuton jäsenyys riittää hyvin aloittelijalle.

3. Lataa älykännykkääsi sovelluskaupasta Geocaching live –sovellus tai vastaava.

4. Kirjoita Find a Cache -kenttään haluamasi osoitetieto, kuten ”Iso Vasikkasaari”. Näet kaikki saarella ja sen läheisyydessä olevat geokätköt.

5. Valitse helppo (Difficulty 1-2) peruskätkö (Traditional) helppokulkuisesta maastosta (Terrain 1-3). Vilkaise myös kätkön kokoa (Size). Logs-kohdasta näet, koska kätkö on löydetty edellisen kerran.

5. Suunnista kännykkä apunasi kätkölle. Suurehkoa peruskätköäkään ei ole aina helppo löytää. Todennäköisesti se on piilotettu kekseliäästi tai naamioitu taidolla.

6. Kun olet löytänyt kätkön, avaa se ja merkkaa nimikirjaimesi ja päivämäärä lokikirjaan. Sulje kätkö tiiviisti ja palauta se täsmälleen samaan paikkaan.

7. Kirjaa löytösi www.geocaching.comiin. Valitse kätkön tiedoista kohta ”create log” ja jätä viesti ja kiitokset kätkön piilottajalle. Ilmoita myös, jos et löytänyt kätköä.

Uskalla kokeilla - voit jäädä kätkökoukkuun!

www.geocaching.com: maailmanlaajuinen virallinen harrastajasivusto

www.geocache.fi: www.geocaching.comin suomalainen tukisivusto.