Iloista JUMPPI-liikuntaa

Outi Lehtonen osallistuu JUMPISSA palloilu- ja cross training -ryhmiin.

Espoon kaupungin liikuntapalvelujen uudet JUMPPI-harrasteryhmät tarjoavat maksutonta iltapäiväliikuntaa yläasteikäisille.

»Innostuin tästä heti», ysiluokkalainen Outi Lehtonen kertoo.

»Olin halunnut aloittaa cross trainingin, ja tätä kautta tuli mahdollisuus harrastaa sitä ilmaiseksi. Olen tykännyt tästä todella paljon. Täällä on niin hyvä fiilis.»

Kun JUMPPI-toimintaa koordinoiva Kari Helander kertoi kouluvierailulla uusien ryhmien aloittamisesta, Outi ilmoittautui heti mukaan. Keskiviikkoisin 15-vuotias Outi fillaroi koulun jälkeen Esport Arenalle cross training - ja palloilutunneille.

»Ne ovat peräkkäin, joten niistä saan kahden tunnin hyvän treenin.»

Alussa Outi tuli yksin, mutta syksyn mittaan suositukset ovat tehonneet muutamiin hänen kavereistaan. Myös ryhmien muut tytöt ja pojat ovat tulleet tutuiksi.

»Täällä on tosi kivaa porukkaa ja kiva ilmapiiri. Puitteet ovat hienot. Coach Kari (Helander) on hyvä tyyppi, samoin muut vetäjät. He ovat helposti lähestyttäviä, avoimia, mukavia ja kannustavia. Cross fitissä personal trainer katsoo, että kaikki liikkeet tehdään oikein.»

Outin mukaan vetäjät huomioivat hyvin osallistujien toiveita, esimerkiksi palloiluryhmässä.

»Pelaamme usein puoli tuntia säbää ja puoli tuntia fudista. Vaihtoehtoja on paljon, ja voimme valita niistä lajit, mitkä itse haluamme.»

JUMPPI on maksutonta

JUMPPI-ryhmien lisäksi Outi harrastaa jalkapalloa HooGeessä.

»En voisi ajatella elämääni ilman liikuntaa. Se on tosi vapauttavaa ja rentouttavaa. Liikun päivittäin ja tykkään harrastaa monipuolisesti eri liikuntamuotoja. Täällä se onnistuu ilmaiseksi.»

Kari Helanderin mukaan JUMPPI-ryhmien suosituimmat lajit ovat olleet kuntonyrkkeily, trampoliini, air yoga ja cross training.

»JUMPPI tarjoaa huikean mahdollisuuden harrastaa liikuntaa maksutta. Nuoret voivat kokeilla uusia lajeja ammattivetäjien opastuksella ilman pitkän ajan sitoutumista», Helander kertoo.

Viikoittain lajit ovat houkutelleet Esport Arenalle toistasataa nuorta. Maksuja tai muita velvoitteita ei JUMPPI-ryhmissä siis ole.

»Ei tarvitse tehdä muuta kuin ilmoittautua etukäteen netissä. Eikä tämä ole mitenkään sitovaa. Voi käydä silloin, kun haluaa ja pääsee. Ei todellakaan tarvitse pelätä mukaan tulemista», Outi Lehtonen kertoo.

»Kannattaa käyttää hyväksi tällainen superhieno mahdollisuus. Suosittelen tätä kaikille», hän vinkkaa ja hyppää vauhdilla salibandymaila kädessään takaisin kaukaloon.

Artikkeli on julkaistu Espoo liikkuu -lehden talvinumerossa 2016–17.