Töpinät sähköistää liikuntasalit

Pieni tyttö pomppii patjalla, ja isä pitää kädestä kiinni. Äiti sovittaa poikansa päähän maalivahdin kypärää. Sulkapallokentällä on pelaajilla melkoisesti pituuseroa. Sunnuntaiaamuinen Töpinät-liikuntatapahtuma on houkutellut Otahalliin pari sataa osallistujaa. Ja uskomatonta mutta totta, yhtään vanhempaa ei istu katsomossa älypuhelinta näppäilemässä.

»Töpinöissä vahvistamme liikunnan avulla lasten ja aikuisten suhdetta. Näen tämän tosi arvokkaana mahdollisuutena», vetovastuussa oleva Espoon NMKY:n kehityspäällikkö Jyrki Eräkorpi kertoo.

Espoon NMKY:n lisäksi Töpinöitä järjestävät Tapiolan Voimistelijat, Leppävaaran Pyrintö, Leppävaaran Sisu, Esbo IF, Espoon Palloseura, Olarin Voimistelijat sekä Vesitöpinöitä Cetus.

»Näkee, että tällaiselle toiminnalle on tarvetta. Osallistujamäärät ovat lisääntyneet koko ajan», Jyrki sanoo.

»Lapset kasvavat, ja mukaan tulee pienempiä sisaruksia. Täällä on muodostunut sellainen kulttuuri, että pienemmät lapset menevät vähän isompien perässä ja oppivat sitä kautta.»

Eräkorven mukaan Töpinöissä lapsia kiinnostavat ajattomat suosikit.

»Pomppupatja on suosittu, lapset eivät siihen kyllästy. Ja pallopelit kiinnostavat aina. Monet myös tykkäävät juosta tätä 200 metrin rataa ympäri.»

Töpinät keväällä 2016

Maksutonta perheliikuntaa 2–8-vuotiaille lapsille perheineen sunnuntaisin klo 10–12. 

3.4. Keski-Espoo, Sunan koulu, Solisevantie 10.

3.4. Nöykkiönlaakson koulu, Oxfotintie 6 (sisäänkäynti koulun takaa).

3.4. Vanttila, Vanttilan koulu, Nissintie 2.

10.4. Otaniemi, Otaranta 6.

10.4. Leppävaara, Lintulaakson koulu, Linnuntie 13.

17.4. Karakallio, Rastaalan koulu, Kalasääksenkatu 4.

17.4. Nöykkiönlaakson koulu, Oxfotintie 6 (sisäänkäynti koulun takaa).

Töpinöissä liikkuvat lapset ja vanhemmat yhdessä ja käytettävissä on mitä erilaisempia välineitä. Välineet saattavat vaihdella toimipaikan mukaan ja liikkuminen tapahtuu ilman ohjausta. Päälle sisäliikuntaan sopiva vaatetus.

Lapsen mukana tulee aina olla aikuinen. Näin koko perhe pääsee nauttimaan hauskasta ja turvallisesta peuhaamisesta.