Vuoden espoolainen esikuva 2019

Ehdokkaat vuoden 2019 espoolaiseksi esikuvaksi:

Alex Komulainen, kilpatanssi
Tanssikoulu DCA:n kasvatti, tanssija ja opettaja.
Alex on työskennellyt intensiivisesti kohti unelmaansa. Hän on periksi antamaton oman tiensä kulkija, joka nuoresta iästään huolimatta on uskaltanut työskennellä suurien projektien äärellä kunnianhimosta ja visiosta tinkimättä. Alex on suvaitsevainen ja itsenäisiä valintoja tekevä kansainvälinen nuori, jonka sopii hyvin tämän päivän roolimaksi.

Lukion ohella Alex on opettanut lapsia ja nuoria tanssijoita eri ikäryhmissä. Opetustyötä hän on ehtinyt tehdä neljä vuotta kilpailuvalmennuksen lisäksi. Alex juurruttaa omaa tavoitteellista asennettaan omalla esimerkillään nuoriin tanssijoihin ja on myös loistava yhteishengen rakentaja. Tämän ohella hän on itse valmentautunut MM-kilpailuihin ja harjoitellut systemaattisesti maailman huippua. Tällä hetkellä nuoren tanssivalmentajan osaamista kysytään ympäri maailman pitämään erilasia workshoppeja aina Etelä-Afrikasta Moskovaan ja Los Angelesiin.

Nana Olavuo, amerikkalainen jalkapalloilija
Espoo Devils -kasvatti, pelaaja ja valmentaja. 2019 kausi oli hänen pelaajauransa 12.

Nana on esimerkillään näyttänyt, että tytöt/naiset voivat luoda näyttävää uraa lajeissa, jotka perinteisesti mielletään miesten reviireiksi. Nana pelasi poikien joukkueessa ikävuodet 8-15 ja lunasti taidoillaan ja asenteellaan paikan poikien U15 maajoukkueeseen. Näytöt on huomioitu kansainvälisestikin ja Nana on pohjoismaiden ensimmäinen naisammattilainen Carlstad Crusadersin värvättyä hänet Ruotsiin auttamaan menestyksellisesti mestaruusjahdissa 2019.

U15 (poikien) maajoukkuessa 2015, U19 tyttöjen maajoukkuessa perustamisesta alkaen, naisten maajoukkueessa vuodesta 2017 alkaen, MM2017 Vancouver, EM2019, OKM:n urheilun tasa-arvopalkitun projektin Nordic Girls Camp -pelaaja/valmentaja 2018. Kaudella 2019 Euroopan mestaruus (Suomi), Ruotsin mestaruus (Carlstad Crusaders), SM-pronssi (Turku Trojans). 

Janne Puhakka, jääkiekko
Espoon Kiekkoseuran ja Espoo Bluesin kasvatti.
Kertoi julkisesti homoseksuaalisuudestaan ja on esittänyt esiintulollaan toiveen, että seksuaalisuuden moninaisuuden ja henkilön identiteettikysymykset otettaisiin paremmin huomioon jo junioriurheilussa. Seksuaalisuuteen liittyvät ongelmat ovat suurimpia teini-iässä. Nuorten päähän pitäisi saada, että erilaisuus on ok ja tässä Puhakka on merkittävä esikuva nuorille urheilijoille.

OVO Team, Olarin Voimistelijat
Joukkuevoimistelun naisten joukkue on kerännyt suuren joukon faneja niin Suomessa kuin maailmallakin. Joukkueen Instagram-tilillä on yli 12 tuhatta seuraajaa, FB:ssä noin 5000. OVO Team tekee voimistelua ja kotikaupunkiaan Espoota tunnetuksi ja #espooliikkuu on ahkerassa käytössä. Ahkerasta harjoittelusta ja tiiviistä kisakalenterista huolimatta aikaa jää faneille ja pienille voimistelijoille. OVO Teamin treenipäiviin saavat osallistua kaikki halukkaat yli kaupunki- ja seurarajojen, lisäksi joukkueen vieraana Espoon kotisalilla on tänä vuonna käynyt voimistelijoita ja valmentajia Tanskasta, Färsaarilta, USAsta, Espanjasta ja Romaniasta.

Äänestys on päättynyt ja voittajat julkaistaan Espoon Urheilugaalassa 13.2.2020.